Pastovaný MED - Jak ho děláme?

Většina milovníků medu mají v oblibě med pastovaný. Jak vzniká?

Každý včelař má jiné způsoby a metody, jak pastovaný či pastový nebo-li šlehaný med vyrobit.

My jsme letos pořídili nový pastovací stroj a med pastujeme hned do 3 dnů od stáčení. Med je vždy litý do pastovače přes dvojsíto, jelikož při bílé barvě pastovaného medu, jde každá drobnost vidět.

Pastuje se především med květový, který je nejideálnější s maximálním obsahem vody do 20%.

Pastování -  tato mechanická funkce roztříští krystalky medu na menší částice, které se už poté nespojí. Míchá se dokud nevznikne pastovitá forma. Pastuje se velice pomalu, abychom předešli vzniku vzduchových bublin.

Z nerezového pastovacího stroje stáčíme rovnou do sklenic a skladujeme v chladnější místnosti do 20°.

Do medu se zásadně nic nepřidává. Med si zachovává své vlastnosti a kvalitu.

Oblíbený je především pro manipulaci při konzumaci. Je mnohem jednodušší si pastovaný med namazat na pečivo a nikde Vám nic neteče. Ideální forma medu pro děti, kdy se mohou sami obsloužit, aniž by zalepily celý stůl.

Další výhodou je, že nemění konzistenci, zůstane stále stejný.

Připomíná barvou i konzistencí klasické máslo.

U nás můžete zakoupit od 500g- 750g-950g.

Bdeněves 251 | Kozolupy 330 32

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení